Gulasz pomidorowo-harissa z pierogami cheddar

Gulasz pomidorowo-harissa z pierogami cheddar
Gulasz pomidorowo-harissa z pierogami cheddar zajmuje ok. 55 minut od początku do końca. To danie główne ma 577 kalorii, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 4 i kosztuje 1,73 zł za porcję. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oleju słonecznikowego, ekstra dojrzałego cheddaru, ciecierzycy i mąki samozbierającej. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Potrawka pomidorowo-warzywna z pierożkami z serem Cheddar, Gulasz wołowy z pierogami Cheddar, oraz Pierogi Z Pomidorami Cheddar.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym naczyniu żaroodpornym z pokrywką, następnie podsmażyć cebulę i seler przez 5 minut, aż zmięknie i zacznie kolorować. Wlać pomidory i puszkę wody, następnie wymieszać z harissą, cukinią i ciecierzycą i pokruszyć w kostce bulionu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 18 minut, aż warzywa będą prawie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
HarissaHarissa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
2
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
3
W międzyczasie masło wcierać w mąkę i proszek do pieczenia z dużą szczyptą soli, a następnie wymieszać z serem okrągłym ostrzem. Dwie minuty przed gotowym gulaszem wlej mleko do masy kluskowej i wymieszaj nożem, aby uzyskać ciasto. Obróć się na powierzchnię roboczą (nie ma potrzeby mąki), lekko uformuj kiełbasę i pokrój na 8 równych kawałków. 3
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Kładziemy pierogi na wierzchu gulaszu i pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut, aż się zrumienią i ugotujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Winnica Halter Ranch Cabernet Sauvignon z oceną 4,6 na 5 wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 37 dolarów za butelkę.
Halter Ranch Vineyard Cabernet Sauvignon
Halter Ranch Vineyard Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon jest naszą najszerzej sadzoną odmianą na ranczu Halter z ponad 70 akrami winorośli. Nasz Cabernet Sauvignon ma klasyczny profil z aromatami ciemnej wiśni i grafitu. Jasne i świeże na podniebieniu, to wino ma smaki czerwonych i czarnych porzeczek z nutą wiórków ołówkowych. Połącz z pizzą opalaną drewnem, duszowaną dziczyzną i pieczonym lub grillowanym mięsem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn