Gulasz Po Meksykańsku
Meksykański gulasz Posole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 30g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Mieszanka soli, cebuli, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Podobne przepisy to New Mexican Posole, Posole Meksykańska Lazania, oraz Meksykańskie Owoce Morza Posole.
Instrukcje
Umieść mięso, skórki wieprzowe i golonki wieprzowe w dużym czajniku i dodaj około 5 ćwiartek wody lub tyle, aby pokryć mięso.
Dodać około 1 łyżkę soli i doprowadzić do wrzenia. Gotować na średnim ogniu przez około 1 1/2 godziny.
Usunąć nadmiar tłuszczu i odstawić na bok. Płyn rezerwowy.
Bardzo ostrożnie umyć posole, aż woda będzie czysta, tak aby usunąć wapno z ziaren. Włóż duży czajnik i przykryj wodą. Gotować, aż posole pęknie.
Wymieszaj mięso, Posol, skórkę i golonki lub świńskie łapki.
Dodaj oregano, czosnek, cebula, i chile strąki.
Niech gotować na wolnym ogniu przez około 1/2 godziny.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.