Gulasz mięsno-ziemniaczany

Gulasz mięsno-ziemniaczany
Gulasz Meat 'n' Potato może być właśnie przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukałeś. Za 1,14 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 202 kalorie. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli i pieprzu, ziemniaków, sosu worcestershire i ketchupu. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują południowo-zachodni gulasz mięsno-ziemniaczany, Baekeoffe (alzacki gulasz mięsny) i Baekeoffe (alzacki gulasz mięsny).

Instrukcje

1
Na patelni smaż wołowinę i wieprzowinę na średnim ogniu, aż przestaną być różowe; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać bulion, ziemniaki, pomidory, cebulę, ketchup, sos Worcestershire, sok z cytryny i ocet. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać kukurydzę, ostry sos paprykowy, sól i pieprz. Dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Long Meadow Ranch Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 55 dolarów za butelkę.
Ranczo Long Meadow Cabernet Sauvignon
Ranczo Long Meadow Cabernet Sauvignon
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn