Gulasz mięsno-ziemniaczany
Gulasz Meat 'n' Potato może być właśnie przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukałeś. Za 1,14 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 202 kalorie. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli i pieprzu, ziemniaków, sosu worcestershire i ketchupu. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują południowo-zachodni gulasz mięsno-ziemniaczany, Baekeoffe (alzacki gulasz mięsny) i Baekeoffe (alzacki gulasz mięsny).
Instrukcje
Na patelni smaż wołowinę i wieprzowinę na średnim ogniu, aż przestaną być różowe; odpływ.
Dodać bulion, ziemniaki, pomidory, cebulę, ketchup, sos Worcestershire, sok z cytryny i ocet. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 30 minut.
Dodać kukurydzę, ostry sos paprykowy, sól i pieprz. Dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Long Meadow Ranch Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 55 dolarów za butelkę.
![Ranczo Long Meadow Cabernet Sauvignon]()
Ranczo Long Meadow Cabernet Sauvignon