Gulasz mięsno-ziemniaczany

Gulasz mięsno-ziemniaczany
Gulasz Meat 'n' Potato może być właśnie przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukałeś. Za 1,14 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 202 kalorie. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli i pieprzu, ziemniaków, sosu worcestershire i ketchupu. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują południowo-zachodni gulasz mięsno-ziemniaczany, Baekeoffe (alzacki gulasz mięsny) i Baekeoffe (alzacki gulasz mięsny).

Instrukcje

1
Na patelni smaż wołowinę i wieprzowinę na średnim ogniu, aż przestaną być różowe; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
2
Dodać bulion, ziemniaki, pomidory, cebulę, ketchup, sos Worcestershire, sok z cytryny i ocet. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
3
Dodać kukurydzę, ostry sos paprykowy, sól i pieprz. Dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Long Meadow Ranch Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 55 dolarów za butelkę.
Ranczo Long Meadow Cabernet Sauvignon
Ranczo Long Meadow Cabernet Sauvignon
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn