Gulasz marokański z buraków, Kabaczków i rzodkiewki
Need a danie główne bezmleczne i wegetariańskie? Burak, Squash, i rzodkiewka marokański gulasz może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.54 za porcję. Jedna porcja zawiera 469 kalorii, 16G białka, oraz 16G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz rzodkiewki, ciecierzycę, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ciecierzycę, można śledzić to danie główne z Ciasteczka bez alergenów jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz W Stylu Marokańskim, Squash i ciecierzyca gulasz marokański, oraz Squash I Ciecierzyca Gulasz Marokański dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do gulaszu: 1przygotować squasha: obrać skórę obieraczką do warzyw. Przyciąć górę i dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Nóż Do Obierania
Gulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
2
Odetnij szyję od żarówki squasha. Połówki każdego kawałka wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Nasiona
3
Pokroić w kostkę 1/2 cala i odstawić. (Będziesz potrzebował około 3 1/2 filiżanek. Zachowaj pozostały squash do innego użytku.)2
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
4
Rozgrzać olej w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
6
Dodaj czosnek, odmierzoną sól, kolendrę, kminek i paprykę i wymieszaj, aby połączyć. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek i przyprawy będą pachnące, o 1 minutę.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Papryka
Czosnek
Przyprawy
Kminek
Sól
7
Dodać buraki, wodę i harissę i wymieszać do połączenia. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż buraki są lekko zmiękczone, o 10 protokół.4
Składniki, których będziesz potrzebować
Harissa
Burak
Woda
8
Dodaj Kabaczek, rzodkiewki, ciecierzycę, rodzynki i miód i wymieszaj, aby połączyć. Powrót mieszaninę na wolnym ogniu i zmniejszyć ogień do niskiej. Dusić, mieszając co 10 minut i upewniając się, aby wymieszać na dnie garnka, aby obrócić warzywa równomiernie, aż warzywa będą przetargu widłowego, ale nadal utrzymać swój kształt, o 45 protokół.5 posmakuj i dopraw solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ciecierzyca
Rzodkiewka
Rodzynki
Nóż Do Obierania
Miód
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Zdjąć z ognia i wymieszać z zachowaną skórką z cytryny lub cytryny.Do serwowania: 1 łyżkę gulaszu polać kuskusem i posypać migdałami i kolendrą. Podaj dodatkową harissę z boku.