Gulasz kurkowy z trawą cytrynową i Chilli

Gulasz kurkowy z trawą cytrynową i Chilli
Gulasz kurkowy z trawą cytrynową i Chiles to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 543 kalorie, 41g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, imbir, rzepa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cornish hen and Chestnut gulasz, Gulasz wołowy z trawy cytrynowej z makaronem, oraz Gulasz wieprzowo-Kabaczkowy z chilli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni, toast zielone ziarna pieprzu na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przenieść do młynka do przypraw i ostudzić całkowicie; grubo zmielić.
3
Za pomocą nożyc do drobiu Usuń tylne kości i końcówki skrzydeł od kur i zarezerwuj do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DróbDrób
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
4
Zdejmij nogi i rozdziel je na podudzia i uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
5
Usuń całe piersi na kości i podzielić każdą pierś w dół centrum. (Rzeźnik może to zrobić za ciebie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
6
Kawałki kurki doprawić solą i czarnym pieprzem. W dużym garnku rozgrzać olej, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać połowę kurek i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane, o 4 protokół; przenieść na talerz. Powtórz z pozostałymi kawałkami kury.
8
Dodaj chiles, szalotki, czosnek, imbir, trawa cytrynowa i kurkuma do garnka i gotować, mieszając, aż pachnące, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dodać wodę i kalarepę. Powrót rumiane kawałki kurki do garnka i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić, aż mięso piersi jest po prostu gotowane przez, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Przełożyć kawałki piersi na talerz i przykryć. Dusić gulasz, aż nogi i uda są po prostu gotowane przez, 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Powrót kawałki piersi do gulaszu i podgrzać. Wymieszaj mielone zielone ziarna pieprzu, sos rybny, szalotki, skórkę z limonki i kolendrę. Gulasz wymieszać z miseczkami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Sos RybnySos Rybny
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn