Gulasz jagnięcy z tureckimi smakami
Gulasz jagnięcy z tureckimi smakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.26 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ziemniaków, rosół z kurczaka, porzeczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać suszone porzeczki, można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Chlebem Sodowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane Jagnięce Kebaby Z Tureckimi Smakami, Gulasz z jagnięciny i pigwy Tureckiej (Avya Yahnisi), oraz Wolnoopalacz Gulasz Z Jagnięciną I Warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagnięcinę osuszyć i doprawić 1 łyżeczką soli i 3/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w szerokim 5-do 6-quart ciężkiego garnka na średnim ogniu, aż migocze. Brązowa jagnięcina ze wszystkich stron w 3 partiach aż do złotego koloru, 4 do 5 minut na partię, przenosząc na talerz za pomocą łyżki szczelinowej.
Dodać cebulę do garnka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoto-brązowy, o 8 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę.Wymieszać z octem i gotować, skrobanie się brązowe kawałki, aż ocet wyparował, 1 do 2 protokół.
Powrót jagnięciny z sokami mięsnymi do garnka. Wymieszać w magazynie, ciecierzycy, konfitury, i przyprawy (w tym Maras i pieprz Urfa) i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 1 godzinę.
Ziemniaki obrać i pokroić na 1/2 cala kawałki.
Dodać do gulaszu (po 1 godzinie) i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki i jagnięcina będą miękkie, około 30 minut więcej.
Zdjąć z ognia i wymieszać z porzeczkami, oregano i sokiem z cytryny. Doprawić solą.
Podawać posypane dodatkowymi Maras i pieprzem Urfa.
Gulasz poprawia smak, jeśli wykonany co najmniej 1 dzień wcześniej i utrzymuje się do 3 dni.