Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami

Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami
Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Na 4,61 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, fasolkę pinto-namoczoną przez noc w wodzie, oliwki calamatan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Jagnięcy Z Cytrynami I Oliwkami, Gulasz jagnięcy z białą fasolą i karczochami, oraz Gulasz jagnięcy ze szpinakiem i fasolą Garbanzo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu przykryć suszoną fasolę wodą. Dusić fasolę z liściem laurowym na małym ogniu do miękkości, o 45 protokół. Pozostaw fasolę w wodzie do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzać 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Dodać połowę jagnięciny i doprawić solą i pieprzem. Mięso brązowo na umiarkowanie wysokim ogniu, około 3 minut na stronę; przenieść na talerz. Powtórzyć z pozostałym olejem i jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dodać pancetta i masło do zapiekanki i gotować na małym ogniu, aż pancetta jest lekko chrupiące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Dodaj szalotki i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane, 3 do 5 protokół. Wymieszać z mąką i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Wymieszać pastę pomidorową, a następnie wino i dusić, mieszając, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Ubić wywar na gładką masę i doprowadzić do wrzenia. Jagnięcinę wrzucić do zapiekanki i dusić na małym ogniu, kilka razy, aż jagnięcina będzie miękka, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Wysuszoną fasolę odsączyć, dodać do gulaszu i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
8
Ugotować fasolkę lima w małym rondlu wrzącej wody do miękkości, o 4 protokół; dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
9
Dodać fasolkę lima do gulaszu i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z oliwkami. Gulasz wymieszać w płytkich miseczkach, posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
10
Make Ahead: gulasz jagnięcy można przygotować w Kroku 3 i przechowywać w lodówce do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn