Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami

Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami
Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Na 4,61 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, fasolkę pinto-namoczoną przez noc w wodzie, oliwki calamatan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Jagnięcy Z Cytrynami I Oliwkami, Gulasz jagnięcy z białą fasolą i karczochami, oraz Gulasz jagnięcy ze szpinakiem i fasolą Garbanzo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu przykryć suszoną fasolę wodą. Dusić fasolę z liściem laurowym na małym ogniu do miękkości, o 45 protokół. Pozostaw fasolę w wodzie do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
2
W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzać 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać połowę jagnięciny i doprawić solą i pieprzem. Mięso brązowo na umiarkowanie wysokim ogniu, około 3 minut na stronę; przenieść na talerz. Powtórzyć z pozostałym olejem i jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać pancetta i masło do zapiekanki i gotować na małym ogniu, aż pancetta jest lekko chrupiące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
świeża Resztkaświeża Resztka
5
Dodaj szalotki i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane, 3 do 5 protokół. Wymieszać z mąką i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Wymieszać pastę pomidorową, a następnie wino i dusić, mieszając, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Ubić wywar na gładką masę i doprowadzić do wrzenia. Jagnięcinę wrzucić do zapiekanki i dusić na małym ogniu, kilka razy, aż jagnięcina będzie miękka, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Wysuszoną fasolę odsączyć, dodać do gulaszu i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
8
Ugotować fasolkę lima w małym rondlu wrzącej wody do miękkości, o 4 protokół; dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
9
Dodać fasolkę lima do gulaszu i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z oliwkami. Gulasz wymieszać w płytkich miseczkach, posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Make Ahead: gulasz jagnięcy można przygotować w Kroku 3 i przechowywać w lodówce do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn