Gulasz jagnięcy z boczniakiem szwajcarskim i grzankami czosnkowo-Pietruszkowymi

Gulasz jagnięcy z boczniakiem szwajcarskim i grzankami czosnkowo-Pietruszkowymi
Gulasz jagnięcy z boczniakiem szwajcarskim i grzankami czosnkowo-Pietruszkowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 485 kalorii, 44g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz marchew, skórkę pomarańczową, boćwinę Szwajcarską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Podsmażone łodygi boczniaka szwajcarskiego z oliwą z oliwek, czosnkiem i natką pietruszki, Stelaż z jagnięciną z Chardą Szwajcarską, oraz Cioppino z pieczonymi pomidorami i grzankami czosnkowo-Pietruszkowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 27
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W środku dwuwarstwowy 5-calowy kawałek zwilżonej gazę, połączyć borowiki, tymianek, skórka pomarańczowa, ancho chile, liść laurowy i seler. Zawiąż w zgrabnym opakowaniu ze sznurkiem kuchennym. Przyciąć nadmiar gazę i sznurek z bukietu garni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
3
W 12-calowej, emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk. Przyprawić jagnięcinę solą i pieprzem i gotować 2 trzonki na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, 7 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Przełożyć jagnięcinę do miski i powtórzyć z pozostałymi trzcinami jagnięcymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj 2 łyżeczki pozostałej oliwy z oliwek, cebulę i trzy czwarte mielonego czosnku do zapiekanki. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodać pomidora i gotować na umiarkowanie dużym ogniu przez 3 protokół. Zamieszać w winie i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę. Przywróć trzonki jagnięce do zapiekanki, zagnieżdżając je w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać wodę i Garni bukiet i doprowadzić do delikatnego gotować na wolnym ogniu. Przykryć trzonki arkuszem pergaminu i pokrywką i piec przez 1 godzinę. Obrócić trzonki, przykryć ponownie pergaminem i pokrywką i piec przez 1 godzinę dłużej lub do momentu, gdy mięso będzie bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Tymczasem w średnim rondlu osolonej wrzącej wody gotuj marchewkę do miękkości, około 5 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść marchewki do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodać rzepy do rondla i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RzepaRzepa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Dodać chard Szwajcarski do rondla i blanszować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
12
Odcedzić, grubo posiekać i przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Przełożyć trzonki do miski i lekko ostudzić. Zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Duszony płyn dusić na umiarkowanym ogniu, od czasu do czasu, aż lekko zmniejszy się, około 5 minut. Wycisnąć bukiet garni do płynu, a następnie wyrzucić go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
15
Usuń mięso z trzonków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
16
Pokroić lub rozerwać na kawałki wielkości kęsa i zwrócić go do zapiekanki.
17
Dodaj marchew, rzep i boczniaka szwajcarskiego, i doprawić gulasz solą i pieprzem; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
RzepaRzepa
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
18
Ułóż plastry bagietki na blasze do pieczenia i posmaruj 1 łyżką pozostałej oliwy z oliwek. W misce połącz pozostałą oliwę z oliwek i czosnek z natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
BagietkaBagietka
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
19
Rozprowadzić mieszankę czosnkowo-pietruszkową na plasterkach i piec przez 7 minut, lub do tostów. Tosty przekrój na pół i podawaj z gulaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn