Gulasz jagnięcy z boczniakiem szwajcarskim i grzankami czosnkowo-Pietruszkowymi
Gulasz jagnięcy z boczniakiem szwajcarskim i grzankami czosnkowo-Pietruszkowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 485 kalorii, 44g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz marchew, skórkę pomarańczową, boćwinę Szwajcarską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Podsmażone łodygi boczniaka szwajcarskiego z oliwą z oliwek, czosnkiem i natką pietruszki, Stelaż z jagnięciną z Chardą Szwajcarską, oraz Cioppino z pieczonymi pomidorami i grzankami czosnkowo-Pietruszkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 27
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W środku dwuwarstwowy 5-calowy kawałek zwilżonej gazę, połączyć borowiki, tymianek, skórka pomarańczowa, ancho chile, liść laurowy i seler. Zawiąż w zgrabnym opakowaniu ze sznurkiem kuchennym. Przyciąć nadmiar gazę i sznurek z bukietu garni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Ancho Chili Pepper
Skórka Pomarańczowa
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Dodatkowa Woda
3
W 12-calowej, emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk. Przyprawić jagnięcinę solą i pieprzem i gotować 2 trzonki na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, 7 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Groch łuskany, Opcjonalnie
4
Przełożyć jagnięcinę do miski i powtórzyć z pozostałymi trzcinami jagnięcymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Dodaj 2 łyżeczki pozostałej oliwy z oliwek, cebulę i trzy czwarte mielonego czosnku do zapiekanki. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodać pomidora i gotować na umiarkowanie dużym ogniu przez 3 protokół. Zamieszać w winie i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę. Przywróć trzonki jagnięce do zapiekanki, zagnieżdżając je w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać wodę i Garni bukiet i doprowadzić do delikatnego gotować na wolnym ogniu. Przykryć trzonki arkuszem pergaminu i pokrywką i piec przez 1 godzinę. Obrócić trzonki, przykryć ponownie pergaminem i pokrywką i piec przez 1 godzinę dłużej lub do momentu, gdy mięso będzie bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Tymczasem w średnim rondlu osolonej wrzącej wody gotuj marchewkę do miękkości, około 5 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść marchewki do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-o
9
Dodać rzepy do rondla i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Dodać chard Szwajcarski do rondla i blanszować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
12
Odcedzić, grubo posiekać i przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
13
Przełożyć trzonki do miski i lekko ostudzić. Zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Duszony płyn dusić na umiarkowanym ogniu, od czasu do czasu, aż lekko zmniejszy się, około 5 minut. Wycisnąć bukiet garni do płynu, a następnie wyrzucić go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
15
Usuń mięso z trzonków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
16
Pokroić lub rozerwać na kawałki wielkości kęsa i zwrócić go do zapiekanki.
17
Dodaj marchew, rzep i boczniaka szwajcarskiego, i doprawić gulasz solą i pieprzem; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Chard Szwajcarski
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Rzepa
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
18
Ułóż plastry bagietki na blasze do pieczenia i posmaruj 1 łyżką pozostałej oliwy z oliwek. W misce połącz pozostałą oliwę z oliwek i czosnek z natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bagietka
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Cukierki Peachie-o
19
Rozprowadzić mieszankę czosnkowo-pietruszkową na plasterkach i piec przez 7 minut, lub do tostów. Tosty przekrój na pół i podawaj z gulaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych