Gulasz Grzybowy
Gulasz z grzybów może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. 781 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką mięso z żubra, majeranek, boczek i kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Gulasz z pieczarkami Nataszy, gulasz z pieczarkami i ciecierzycą, oraz Gulasz ze szparagami i pieczarkami.
Instrukcje
Wrzucić mięso gulaszu do średniej miski, a następnie dodać mąkę, sól i pieprz. Wrzucić mięso do przyprawionej mąki, aż równomiernie powlekane. Odstawić na bok podczas przygotowywania pozostałych składników.
Rozgrzej oliwę w holenderskim piekarniku ustawionym na średnim ogniu, a następnie wrzuć boczek. Podsmaż boczek na rozgrzanym oleju, aż będzie chrupiący, a następnie wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Podsmaż je razem z boczkiem, aż będą przezroczyste i głęboko pachnące około 8 minut.
Wrzucić mięso i gotować około 5 protokół. Następnie wymieszaj grzyby i kontynuuj gotowanie z mięsem gulaszowym i cebulą przez kolejne 8 minut.
Wlać czerwone Wino i bulion z kości wołowej, uważając, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka. Wymieszaj pastę pomidorową, a następnie wrzuć tymianek, rozmaryn i liście laurowe. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, o 45 minut, aż mięso będzie miękkie.
Wyjąć gulasz z ognia i wyrwać grasicę, rozmaryn i liście laurowe.
Posypać posiekaną natką pietruszki i majerankiem i podawać na ciepło.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze dania na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Nikiel & nikiel Vaca Vista Cabernet Sauvignon z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 115 dolarów za butelkę.
![Nikiel & Nikiel Vaca Vista Cabernet Sauvignon]()
Nikiel & Nikiel Vaca Vista Cabernet Sauvignon
Absolutny tłum pleaser, ten Oak Knoll District Cabernet ma wyraziste czerwone porzeczki i aromaty kwiatowe oraz czyste czerwone aromaty owocowe. Miękkie i jedwabiste w całym podniebieniu, owoce są soczyste i pełne, z polerowanymi taninami, szerokim odczuciem w ustach i jednym z gładkich, najładniejszych wykończeń vintage.