Guinness-Glazurowane Kotlety Jagnięce

Guinness-Glazurowane Kotlety Jagnięce
Guinness-glazurowane kotlety jagnięce to bezmleczne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 50 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka pieprzu, nasiona kolendry, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kotlety Jagnięce Polane Miodem, Kotlety Jagnięce Glazurowane, oraz Kotlety Jagnięce Szkliwione Wiśniami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś stout, cukier, nasiona kolendry, ziarna pieprzu i 1/4 łyżeczki soli do wrzenia w 2-quart niereaktywnym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie kontynuuj gotowanie (miej na to oko i zmniejsz ogień, aby nie zagotował się), aż glazura będzie syropowa i zredukowana do około 1/2 szklanki, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
PieprzPieprz
GlazuraGlazura
StoutStout
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski i wyrzucić ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
4
Kotlety osuszyć i posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SólSól
5
Podziel glazurę między 2 małe miski i odstawić 1 na bok do użycia później.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Posmaruj obie strony kotletów glazurą (z pozostałej miski) i ułóż na stojaku brojlerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Broil 5 cali od ciepła, 4 do 5 minut z każdej strony na średnio rzadkie. (Nie wahaj się pokroić i zerknąć, aby sprawdzić przydatność mięsa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
8
Kotlety przełożyć na talerz i polać zastrzeżoną glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
1
* Piwo może być mylące, aby zmierzyć: czy obejmują głowę, lub zgarnąć go, lub pozwolić mu rozproszyć? Guinness jest w różnych rozmiarach puszek i butelek. Przechylić miarkę podczas nalewania stout do boku miary (aby zminimalizować tworzenie jego słynnej głowy) i niech piana opadnie tak, że jesteś tylko pomiaru ciemnej cieczy. Wszelkie resztki są przysmakiem kucharza.* Aby zmiażdżyć nasiona kolendry i ziarna pieprzu, użyj zaprawy i tłuczku lub umieść nasiona kolendry i ziarna pieprzu w zamykanej plastikowej torbie i zmiażdżyć je dnem ciężkiej patelni lub wałka do ciasta.* Glazura może być wykonana 3 dni wcześniej i schłodzona, pokryta. Doprowadzić go do temperatury pokojowej przed użyciem.* W zależności od tego, gdzie można kupić kotlety żeberka jagnięce, mogą przyjść przycięte i frenched (kości są zeskrobane czyste z tłuszczu i mięsa), lub pozostawione same z cienkich warstw tłuszczu i mięsa na kości nienaruszone. Zazwyczaj tańsze jest kupowanie 8-żeberkowych stojaków jagnięcych ze sklepów big–box i pokrojenie ich na kotlety. Jeśli wolisz wygląd długich, oczyszczonych kości, wybierz kotlety frenched lub stojaki (niektóre sklepy z dużymi pudełkami sprzedają je w ten sposób). Jeśli chcesz dodatkowe skąpe kawałki mięsa i tłuszczu pozostawione na kości dla gości do gryzienia, poszukaj nieobcięte kotlety, lub specjalnie poprosić rzeźnika, aby nie Francuski kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Kotlety Z żeberek JagnięcychKotlety Z żeberek Jagnięcych
Stojak BaranekStojak Baranek
PieprzPieprz
StoutStout
KościKości
PiwoPiwo
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
MiarkaMiarka
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PatelniaPatelnia
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn