Guawa i Pastelitos z serem śmietankowym
Guawan i Pastelitos z twarogiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 486 kalorii, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Serious Eats ma 42 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać serek, żółtka, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kubański Torrejas z Guawą-syropem klonowym i twarogiem bitą śmietaną, Skórka: Serek śmietankowy i lody z guawy, oraz Ciasto z guawanem i twarogiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojaki piekarnika do górnej trzeciej i dolnej trzeciej pozycji i rozgrzej piekarnik do 204°. Wyłóż dwie obramowane blachy do pieczenia z pergaminem.
Lekko odkurz blat i wałek mąką.
Rozwałkuj każdy arkusz ciasta francuskiego na 12-calowy kwadrat.
Pokrój każdy na ćwiartki, aby zrobić cztery kwadraty 6 cali.
Beat twarogu, 1/4 szklanki śmietany, sok z cytryny, i sól, aż lekkie i puszyste, 1 do 2 minut.
Umieść 2 łyżki mieszanki twarogu na środku każdego kwadratu. Równomiernie rozprowadzić kostki guawy wśród kwadratów, układając je na wierzchu mieszanki twarogu.
W małej misce ubić żółtka i pozostałe 2 łyżki kwaśnej śmietany.
Krawędzie pędzla każdego kwadratu z myciem jajkiem, a następnie złóż kwadraty po przekątnej, tworząc Trójkąty. Uszczelnij krawędzie, naciskając je zębami widelca.
Pędzel Trójkąty z myciem jaj.
Umieść pastelitos na przygotowanych blachach do pieczenia, rozstaw je około 1 1/2 cala od siebie.
Piec, aż nadmuchane i złoty, 12 do 15 minut, naprzemiennie blachy do pieczenia w połowie pieczenia.
Przełożyć blachy do pieczenia na regały chłodzące. Ostudzić pastelitos na prześcieradłach 5 do 10 minut przed podaniem. Może być spożywany w temperaturze pokojowej. Pastelitos najlepiej jeść, kiedy się je.