Guacamole ze Zwęglonymi Jalapeńo i szalotki
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Guacamole ze Zwęglonym Jalapeńo i szalotki może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 2G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka liści kolendry, szalotki, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Guacamole ze Zwęglonymi Jalapeño i szalotki, Guacamole ze Zwęglonymi Jalapeno i szalotki, oraz Guacamole ze zwęgloną kukurydzą, czarną fasolą i szalotki.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową. W małej misce, wrzucić szalotki, czosnek i jalapeo z olejem roślinnym. Grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, okazjonalnie obracając się, aż do zwęglenia, 5 do 6 minut.
Przenieść na powierzchnię roboczą i ostudzić.
Drobno posiekać szalotki i jalapeo i przenieść do średniej miski. Ząbki czosnku obieramy, rozgniatamy na pastę i dodajemy do miski. Miąższ awokado wrzucić do miski i grubo rozgnieść widelcem. Dodać kolendrę i sok z limonki do guacamole, doprawić solą i pieprzem i podawać.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.