Guacamole Taquero: Taco-Shop Guacamole
Guacamole Taquero: Taco-Shop Guacamole może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 54 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 39 centów za porcję. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 15 minut. 68 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liście epazote, sól, meksykańskie awokado hass i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest dobre. Podobne przepisy to Guacamole Taquero: Taco-Shop Guacamole, Guacamole Taquero (Tomatillo Guacamole), oraz guacamole, jak zrobić guacamole | meksykańskie guacamole.
Instrukcje
Umieścić pomidory w słoiku blendera pierwszy, a następnie dodać epazote, czosnek, cebula, chiles, sok z limonki, i sól. Zmiksować na bardzo gładką masę, przez co najmniej minutę (cierpliwości; patrz uwaga poniżej). Miąższ awokado miażdżyć łyżką do słoika blendera i zmiksować na gładką masę.
W razie potrzeby dodaj trochę wody, aby uzyskać nadającą się do nalewania konsystencję. Doprawić do smaku z dodatkiem chile, soku z limonki i soli, i jeszcze raz zmiksować.
Ta salsa najlepiej smakuje w dniu, w którym jest zrobiona, ale kwasowość z tomatillos uchroni ją przed odbarwieniem tak szybko, jak większość guacamoli. Będzie pyszny następnego dnia, jeśli przechowasz go w lodówce z kawałkiem folii dociskanej do powierzchni.
Niech dojdzie do temperatury pokojowej, zanim podasz.
Uwaga: Mieszanie Upartych Tomatillos
To trwa minutę lub tak ostrza słoika blendera złapać surowe posiekane Tomatillo. Gdy to zrobią, wszystkie składniki zostaną przyciągnięte do nich. Bądź cierpliwy i nie dodawaj wody. Jeśli pomidory nie spłyną po około minucie, zatrzymaj mikser, poprowadź je drewnianą łyżką i spróbuj ponownie zmiksować.
Przedruk za zgodą prawdziwie meksykańskiego Roberto Santibañez z JJ Goode, (C) © 2011 John Wiley & Sons, Inc.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.