Guacamole na pół muszli
Guacamole na pół muszli może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 1,06 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka jędrnego dojrzałego awokado, do 6 ciepłych tortilli kukurydzianych) chipsy tortilla, limonka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Babeczki na pół muszli, Karmazyn na pół muszli, oraz Crudo na pół muszli.
Instrukcje
Przeciąć awokado na pół wzdłuż; usunąć dół. Ustaw każdą połowę, pokrój bok do góry, na talerzu sałatkowym. Łyżka 1 łyżka salsy do każdej jamy. Ustaw połówki limonki i tortille obok.
Aby zjeść, wyciśnij połówki limonki na awokado i posyp solą do smaku. Widelcem lub łyżką lekko rozgnieść awokado z salsą w skórce, a następnie wymieszać na tortille.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.