Guacamole i frytki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać guacamole i chipsy spróbować. Ten przepis sprawia, że 11 porcji z 214 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, pieczone chipsy tortilla, szczyptę pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Guacamole z wiórkami kukurydzianymi (guacamole Con Totopos), Guacamole i frytki, oraz Guacamole z frytkami z kminku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń łodygi, nasiona i błony z chili; chili posiekać.
Awokado przeciąć wzdłuż na pół; usunąć pestkę i obrać.
Umieść awokado w średniej szklanej lub plastikowej misce; zacieru.
Wymieszać z chili i pozostałych składników z wyjątkiem chipsów tortilla. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę do mieszania smaków.
Podawać z chipsami tortilla.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD]()
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.