Guacamole
Przepis Guacamole jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest wybitnym wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 5,76 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, która serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 111g tłuszczu, oraz w sumie 1364 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cebulę, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj guacamole, jak zrobić guacamole | meksykańskie guacamole, Chipotle Mexican Grill Guacamole-świeżo wykonane guacamole, które jest łatwe do zrobienia, można z tym, oraz Smażona Zielona babka z Guacamole i krewetkami (Tostada de Plátano con Camarones y Guacamole) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przeciąć awokado na pół. Miąższ miażdżyć w misce i rozgnieść maserem ziemniaczanym lub widelcem, aż będzie lekko grubo. Wymieszać posiekaną czerwoną cebulę i kolejne 4 składniki. Przykryć plastikową folią, umożliwiając owinięcie mieszaniny i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Podawać guacamole z chipsami tortilla.Cilantro Guacamole: Mash awokado, i wymieszać składniki zgodnie z zaleceniami. Wymieszać 3 łyżki. posiekana świeża kolendra i dodatkowa 1 łyżka. sok z limonki. Przykryć mieszaninę i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 47 dolarów za butelkę.
![Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir]()
Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir
Meyer 2014 łączy owoce zbierane zarówno na początku, jak i na końcu zbiorów, aby uzyskać pikantne, aromatyczne wino, które łączy czerwoną wiśnię i śliwkę z woodsmoke, estragonem, potpourri i crème brulee. Podniebienie jest świeże i gładkie, z ciemną przyprawą przenoszoną przez mnóstwo czerwonych owoców do długiego, delikatnie zbalansowanego wykończenia. Jest to młode wino, które przybiera na wadze w ciągu następnego roku i z wdziękiem starzeje się przez ponad 10 lat.