Guacamole

Guacamole może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 300 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, cebulę, pieprz jalapeño i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Spróbuj guacamole, jak zrobić guacamole | meksykańskie guacamole, Smażona Zielona babka z Guacamole i krewetkami (Tostada de Plátano con Camarones y Guacamole), oraz Chipotle Mexican Grill Guacamole-świeżo wykonane guacamole, które jest łatwe do zrobienia, można z tym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przeciąć awokado na pół. Miąższ miażdżyć w misce i rozgnieść maserem ziemniaczanym lub widelcem, aż będzie lekko grubo. Wymieszać posiekaną czerwoną cebulę i kolejne 4 składniki. Przykryć plastikową folią, umożliwiając owinięcie mieszaniny i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Podawać guacamole z chipsami tortilla.
Cilantro Guacamole: Mash awokado, i wymieszać składniki zgodnie z zaleceniami. Wymieszać 3 łyżki. posiekana świeża kolendra i dodatkowa 1 łyżka. sok z limonki. Przykryć mieszaninę i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."