Grzyby à la Grecque
Grzyby à la Grecque mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 4 i kosztuje 4,62 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, szalotki, szczypiorek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Grzyby a La Grecque, Grzyby A La Grecque - Mała Partia, oraz Koper włoski à la Grecque.
Instrukcje
W rondlu z wrzącą wodą blanszować rodzynki przez 2 minuty. Za pomocą łyżki z rowkiem przełożyć rodzynki na talerz; ostudzić. Blanszować różyczki kalafiora, aż chrupiące-miękkie, o 2 protokół; przenieść na talerz. Blanszować szalotki przez 1 minutę; dodać do kalafiora. Grubo pokroić szalotki w poprzek.
Na dużej patelni, rozgrzać 1/3 szklanki oliwy z oliwek z nasionami kolendry.
Dodaj cebulę, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać wino, bukiet garni i mieloną kolendrę; doprawić solą. Przykryć i gotować przez 5 minut.
Dodać grzyby i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem i dusić na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż grzyby będą po prostu miękkie, o 5 protokół.
Pieczarki przełożyć do miski.
Dodaj pomidory, pasta pomidorowa i rodzynki na patelni i dusić, aż sos jest zagęszczony, o 8 protokół; wyrzucić Garni bukiet i nasiona kolendry.
Dodać grzyby do sosu i doprowadzić do wrzenia, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Pat kalafior i szalotki suche i umieścić w misce.
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Pieczarki ułożyć na talerzach i ułożyć kalafiorem i szalotką.
Udekorować miętą i szczypiorkiem i podawać.