Grzyby Portobello z perłowym jęczmieniem i konserwowaną cytryną z ' Ottolenghi
Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 9g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.58 za porcję. Mieszanka tymianku, liści tymianku, wywar warzywny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Prażona Papryka Jęczmień Perłowy, Szparagi Z Winegretem Meyer Lemon I Konserwowaną Cytryną, oraz Faszerowane Pieczarki Portobello.
Instrukcje
Najpierw ugotuj jęczmień.
Rozgrzać olej słonecznikowy w rondlu na bazie ciężkiej i podsmażyć cebulę i czosnek, aż będzie przezroczysty.
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Mieszaj jęczmień, obniż ogień, następnie przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę, aż cała ciecz zostanie wchłonięta i jęczmień będzie miękki.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177° / 180°C. weź dużą blachę do pieczenia i nasmaruj ją mocno dwiema trzecimi masła. Rozsypać gałązki tymianku na nim. Wyłóż grzyby i umieść czapki grzybowe, łodygę do góry, na tymianku.
Wlać wino, wywar i roztrzepać pokrojony czosnek. Każdy grzyb doprawiamy kilkoma gałkami pozostałego masła, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Przykryć patelnię folią aluminiową i wstawić do piekarnika na 15 do 20 minut, aż grzyby będą miękkie. Pozostaw je w sokach do gotowania, aż będziesz gotowy do podania.
Gdy jęczmień jest gotowy, zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z zachowaną cytryną, fetą, pietruszką i tymiankiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Aby służyć, podgrzej grzyby w piekarniku na kilka minut, jeśli to konieczne.
Umieść każdy grzyb, łodygę do góry, na talerzu do serwowania. Miarka jęczmień na wierzchu i łyżka niektóre soki pieczarkowe nad.
Udekorować kiełkami bazylii i skropić oliwą z oliwek.