Grzyby Duszone Sojowo
Grzyby duszone sojowo to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz sherry, grzyby shiitake, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karczochy Duszone I Grzyby, Duszona Wołowina I Grzyby, oraz Kurczak duszony z pieczarkami.
Instrukcje
Grzyby dobrze opłukać i umieścić w 1 1/2 - do 2-quart patelni. Przykryć gorącą wodą i odstawić do miękkości, 15 do 20 minut. Wyjmij grzyby, przycinaj i odrzucaj twarde łodygi. Powoli wlać 2 szklanki moczonej wody do szklanki miary i rezerwy; wyrzucić pozostałą wodę z osadem.
Opłukać patelnię i zwrócić grzyby i zarezerwowane moczenie wody do niego; dodać sos sojowy, sherry, i cukier. Lekko zmiażdżyć imbir i czosnek płaską stroną noża i dodać do patelni.
Przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż grzyby będą miękkie do ugryzienia, 15 do 20 protokół. Odkryć i gotować na dużym ogniu, aż większość cieczy odparuje, o 15 minut. W razie potrzeby usuń imbir i czosnek. Wymieszać z olejem sezamowym.
Grzyby wlać do naczynia i posypać zieloną cebulką.
Podawać na gorąco lub chłodno.