Grzyb, Por i Fontina Frittata
Grzyb, Por i Fontina Frittatan to bezglutenowe, pierwotne, wegetariańskie i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.55 za porcję. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 17g białka, oraz 22g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem, ser fontina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grzyb, Por i Fontina Frittata, Karczoch, Por i Fontina Frittata, oraz Grzyby, pieprz i Fontina Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika; podgrzać do 177°.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w 10 " nonstickovenproof patelni na średnim ogniu.
Addleeks; gotować, często mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj grzyby i gotuj, często mieszając, aż zmiękną i wszystkie płynnezaparuje, 8-10 minut.
W międzyczasie, ubić jajka, crème fraîche, i pietruszka w dużej misce; wymieszać w 1/2 cupcheese. Doprawić solą i pieprzem.
Zwiększyć ciepło do średniej wysokii dodać pozostałe 1 łyżka oleju na patelni.
Wlać mieszaninę jaj na grzyby, potrząsając patelnią, aby równomiernie rozprowadzić mieszaninę.Frittatę gotować, bez mieszania, aż zacznie się ustawiać, około 5 minut.
Posypać pozostałe 1/4 szklanki sera overeggs i przenieść patelnię do piekarnika.
Bakefrittata aż złoty brąz i środek jest ustawiony, 25-30 minut.
W porcji: 300 kalorii, 21 g tłuszczu, 1 g błonnika