Grzyb Frittata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać Grzyb Frittatan spróbować. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 152 kalorie, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grzyb Frittata, Frittata Z Brokułami I Grzybami, oraz Frittata szparagowo-grzybowa.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki; dodaj 1/4 łyżeczki soli, mieszając trzepaczką.
Rozgrzej 10-calową patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżeczki oleju; zawirować do herbu.
Dodać grzyby i pozostałe 1/4 łyżeczki soli; smażyć 6 minut lub aż grzyby brązowy i większość cieczy odparowuje. Mieszać w cebuli; podsmażyć 2 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać mieszaninę jaj i bazylii do patelni, mieszając delikatnie równomiernie rozprowadzić mieszankę warzywną; gotować 5 minut lub aż jajka są częściowo ustawione.
Umieść patelnię w piekarniku.
Piec w 350 przez 7 minut lub aż jajka są gotowane przez i top jest lekko rumiane.
Wyjąć patelnię z piekarnika; odstawić 5 minut. Uruchom szpatułkę wokół krawędzi i pod frittata poluzować z patelni; przesuń frittata na talerzu lub desce do krojenia.
Połącz pozostałe 1 łyżeczkę oleju, rukolę i sok z cytryny.
Pokrój frittatę na 6 klinów; wierzch wymieszaj z rukolą.