Grzyb-Chard Frittata
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Frittatan z grzybami. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 15g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.12 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby cremini, jajka, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, wegetariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grzyb Chard Frittata (Dzieci Gotować Poniedziałek), Chard Frittata Szwajcarska, oraz Frittata Porowa.
Instrukcje
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. W 10-calowej żaroodpornej patelni nonstick rozgrzej olej na średnim ogniu. Czosnek i grzyby gotować w oleju 4 minuty, często mieszając, aż grzyby będą miękkie.
Dodaj szwajcarski chard; gotować 2 minuty lub aż po prostu zwiędły. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
W średniej misce, ubić jajka, ubijając śmietanę, sól i pieprz, aż dobrze wymieszane.
Wlać mieszaninę grzybową. Gotować przez 8 do 9 minut, bez mieszania, aż jajka ułożą się wokół krawędzi i zaczną brązowieć na dole (mieszanina jaj będzie niegotowana na górze).
Broil frittata z góry o 5 cali od ciepła o 4 minut lub aż jajka są gotowane na górze i jasnobrązowy. (Frittata będzie nadmuchać podczas pieczenia, ale upadnie po usunięciu z brojlerów.)