Grzanki z Tapenadą
Grzanki z Tapenade może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 189 kalorii, 1G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać rozmaryn, sok z cytryny, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Grzanki z Tapenadą z pomarańczy i kopru włoskiego, Tapenade, oraz Tapenade.
Instrukcje
Drobno posiekać 1 ząbek czosnku w procesorze.
Dodać oliwki, anchois, kapary, tymianek i rozmaryn. Proces do prawie gładka.
Dodaj sok z cytryny. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj 4 łyżki oliwy z oliwek. Wymieszać mieszaninę na gładką masę. Doprawić tapenadę do smaku pieprzem.
Przenieść do małej miski.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż kromki chleba na 2 blachach do pieczenia.
Piec chleb, aż chrupiące i złocisty brązowy, o 15 protokół. Pocierać pozostałe 2 ząbki czosnku na 1 stronie każdego crouton. Grzanki lekko posmarować pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Grzanki podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z tapenadą. (Można przygotować 3 dni wcześniej. Przykryć tapenade i przechowywać w lodówce. Całkowicie chłodne grzanki; przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.)