Grzanki gruszkowe w winie z lodami
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,68 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan lody, liść laurowy, grube ciasto funta, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Śliwkowe Wino Gotowane Azjatycka Gruszka, Wino gotowane brzoskwinie z lodami, oraz Wiśnie gotowane w czerwonym winie z kremem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mieszaj wino, cukier, ziarna pieprzu, skórkę pomarańczową i liść laurowy w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej; przykryć i gotować 5 minut.
Dodać gruszki. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż gruszki będą miękkie, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej. Schłodzić do ostygnięcia, około 6 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.)
Wyjąć gruszki z płynu. Przelej płyn do ciężkiego małego rondla. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, o 8 protokół.
Skrobia kukurydziana i sok pomarańczowy ubić w małej misce, aby zmiksować.
Dodaj do rondla i ubijaj, aż sos się zagotuje i zgęstnieje, o 1 minutę.
SOS wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
Cut Funt ciasto plastry ukośnie na pół. Gruszki cienko pokroić wzdłuż. Ułóż 2 funty ciasta trójkąty i 1 plasterki pół gruszki na każdym z 6 talerzy. Na wierzch polać lodami, polać sosem.