Gruziński bakłażan z orzechami włoskimi

Gruziński bakłażan z orzechami włoskimi
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Gruziński bakłażan z orzechami włoskimi może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 257 kalorii, 3G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz mielone goździki, orzechy włoskie, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Bakłażan Faszerowany Z Orzechami Włoskimi, Sałatka z grillowanego bakłażana z orzechami włoskimi, oraz Turecki Dip pieczony z bakłażanem z orzechami włoskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać plastry bakłażana równomiernie 1 łyżką soli; odstawić 1 godzinę. Spłucz i osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Podsmażyć cebulę i czosnek w gorącej oliwie w rondlu na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wymieszać orzechy włoskie, curry i mielone goździki; gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki MieloneGoździki Mielone
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
4
Wyjąć mieszankę orzecha włoskiego z ognia; wymieszać kolendrę i kolejne 5 składników. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
5
Wlać olej roślinny na głębokość 2 cali do holenderskiego piekarnika; podgrzać do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
6
Bakłażan smażyć partiami, od 3 do 5 minut lub do złotego koloru; odcedzić na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Top każdy plaster bakłażana z mieszaniną orzecha włoskiego i złożyć na pół. Lekko pokryć każdą połowę mieszanką orzecha włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn