Gruziński bakłażan z orzechami włoskimi
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Gruziński bakłażan z orzechami włoskimi może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 257 kalorii, 3G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz mielone goździki, orzechy włoskie, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Bakłażan Faszerowany Z Orzechami Włoskimi, Sałatka z grillowanego bakłażana z orzechami włoskimi, oraz Turecki Dip pieczony z bakłażanem z orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać plastry bakłażana równomiernie 1 łyżką soli; odstawić 1 godzinę. Spłucz i osusz papierowymi ręcznikami.
Podsmażyć cebulę i czosnek w gorącej oliwie w rondlu na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości.
Wymieszać orzechy włoskie, curry i mielone goździki; gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Wyjąć mieszankę orzecha włoskiego z ognia; wymieszać kolendrę i kolejne 5 składników. Odstawić.
Wlać olej roślinny na głębokość 2 cali do holenderskiego piekarnika; podgrzać do 37
Bakłażan smażyć partiami, od 3 do 5 minut lub do złotego koloru; odcedzić na papierowych ręcznikach.
Top każdy plaster bakłażana z mieszaniną orzecha włoskiego i złożyć na pół. Lekko pokryć każdą połowę mieszanką orzecha włoskiego.