Gruyère & zupa jarzynowa

Gruyère & zupa jarzynowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj zupę Gruyère i jarzynową. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 24g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 33 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz gruyère, mleko, ziemniaki o wadze 175g 6oz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Zupa jarzynowa z soczewicą i Gruyère, Gruyere Vegetable Bake, oraz Pieczone warzywa i Gruyere Quiche.

Instrukcje

1
Umyć i przyciąć por, odciąć i wyrzucić połowę Zielonej Góry, a następnie cienko pokroić. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Seler lub koper włoski pokroić w cienkie plasterki i pokroić w kostkę cebulę. Wszystkie warzywa powinny być mniej więcej tej samej wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2
Rozgrzać masło i olej na średniej patelni i delikatnie potrzeć wszystkie warzywa, z wyjątkiem brokułów, z liśćmi tymianku przez około 10 minut, mieszając co jakiś czas, aż zmiękną, ale nie zabarwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj mąkę do patelni i mieszaj przez minutę, aż wszystko stanie się pasty, a następnie powoli mieszaj w wywarze. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż zgęstnieje, a następnie dodać mleko, dobrze doprawić i zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Nadal gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, następnie dodać różyczki brokuły i kontynuować gotowanie przez kolejne 5 minut lub aż brokuły jest po prostu gotowane. Gdy będzie gotowa do podania, wymieszaj większość pietruszki, a następnie wrzuć gorącą zupę do czterech misek. Każdą porcję rozmieszaj z serem i pozostałą pietruszką, aby goście mogli się wmieszać. Gruyre roztopi się w struny, co jest częścią jego uroku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn