Gruyère & zupa jarzynowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj zupę Gruyère i jarzynową. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 24g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 33 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz gruyère, mleko, ziemniaki o wadze 175g 6oz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Zupa jarzynowa z soczewicą i Gruyère, Gruyere Vegetable Bake, oraz Pieczone warzywa i Gruyere Quiche.
Instrukcje
Umyć i przyciąć por, odciąć i wyrzucić połowę Zielonej Góry, a następnie cienko pokroić. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Seler lub koper włoski pokroić w cienkie plasterki i pokroić w kostkę cebulę. Wszystkie warzywa powinny być mniej więcej tej samej wielkości.
Rozgrzać masło i olej na średniej patelni i delikatnie potrzeć wszystkie warzywa, z wyjątkiem brokułów, z liśćmi tymianku przez około 10 minut, mieszając co jakiś czas, aż zmiękną, ale nie zabarwią.
Dodaj mąkę do patelni i mieszaj przez minutę, aż wszystko stanie się pasty, a następnie powoli mieszaj w wywarze. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż zgęstnieje, a następnie dodać mleko, dobrze doprawić i zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu.
Nadal gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, następnie dodać różyczki brokuły i kontynuować gotowanie przez kolejne 5 minut lub aż brokuły jest po prostu gotowane. Gdy będzie gotowa do podania, wymieszaj większość pietruszki, a następnie wrzuć gorącą zupę do czterech misek. Każdą porcję rozmieszaj z serem i pozostałą pietruszką, aby goście mogli się wmieszać. Gruyre roztopi się w struny, co jest częścią jego uroku.