Gruszki Świąteczne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj świątecznych gruszek. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonego imbiru, octu jabłkowego, mielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Zabawa Reniferów Poroża Wakacje Smakołyki / Wakacje Cookie Swap Pomysł, Turcja Holiday Hash {idealne resztki wakacji }, oraz Ciasteczka Świąteczne: Jedno Ciasto, Trzy Ciasteczka Świąteczne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posortuj żurawinę i odrzuć łodygi i wszelkie potłuczone lub zbutwiałe owoce. Opłucz i osusz jagody. Gruszki obieramy; kroimy na pół i rdzeniujemy. W naczyniu do pieczenia 2 do 2 1/2 ćwiartki, połącz żurawinę, gruszki i plasterki cytryny.
W 1-do 2-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać cukier, ocet, imbir, cynamon, goździki i 1/2 szklanki wody, aż mieszanina zagotuje się i cukier rozpuszcza.
Zalać owocami. Naczynie szczelnie przykryć folią.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż gruszki będą miękkie po przekłuciu, od 45 minut do 1 godziny.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.