Gruszki z granatu z pomarańczowo-imbirową bitą śmietaną Mascarpone
Gruszki z granatu z pomarańczowo-imbirowym Mascarpone bitą śmietaną to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pomarańcze, ser mascarpone, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Imbir i wino gotowane gruszki z bitą śmietaną z dyni, jabłecznik gotowane gruszki z bitą śmietaną cynamonową, oraz Chai gotowane gruszki z bitą śmietaną cynamonową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ćwiartowane gruszki umieścić w 2-ćwiartkowym rondlu.
Dodaj sok z granatów i cukier granulowany (jeśli gruszki nie są całkowicie zanurzone, dodaj więcej soku i cukru).
Podgrzać do wrzenia. Pokrywa z pokrywką lekko uchylona. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż gruszki będą miękkie po przekłuciu widelcem.
W międzyczasie zetrzeć skórkę z pomarańczy; odstawić. W dużej misce umieścić ser mascarpone.
Pomarańcze pokroić na pół; wycisnąć sok na mascarpone w misce. Używając elektrycznego miksera ręcznego na niskiej prędkości, bij, aż dobrze się wymieszasz.
Dodać startą skórkę pomarańczową, śmietanę do ubijania, cukier puder i piernik; ubić na małej prędkości, aż do połączenia. Zwiększ prędkość do średniej; bij, aż zaczną tworzyć się miękkie szczyty.
Na każdym talerzu deserowym umieścić 2 ciepłe ćwiartki gruszki. Łyżka bitej śmietany na wierzchu.