Gruszki z granatu gotowane w sosie jogurtowym
Granat gotowane gruszki z sosem jogurtowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sok z granatów, jogurt cytrynowy liberté® méditerranée i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Gotowane gruszki z sosem jogurtowym waniliowo-miodowym, Gotowane gruszki z granatem, oraz Gruszki Gotowane Z Granatu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać gruszki, pozostawiając łodygi nienaruszone.
Pokrój plasterek od spodu każdej gruszki, aby stała pionowo po podaniu; odstaw na bok. W rondlu 2-ćwiartkowym podgrzewaj sok z granatów, wodę, cukier i laskę cynamonu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Dodać gruszki; przykryć i gotować na wolnym ogniu 15 do 20 minut, od czasu do czasu sosem łyżeczkowym na gruszkach, aż gruszki będą miękkie po przekłuciu ostrym nożem.
Gruszki wyjąć z syropu. Gotować syrop na średnim ogniu 15 do 20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje.
Łyżka 1 1/2 łyżki jogurtu na każdym talerzu, skropić 2 łyżeczki syropu na jogurt. Wierzch z gruszkami.