Gruszki waniliowe z sosem waniliowym

Gruszki waniliowe z sosem waniliowym
Gruszki waniliowe z sosem waniliowym wymagają ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 286 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka wina, jogurt waniliowy, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Gotowane gruszki w czerwonym winie z sosem waniliowym, Flambeed Vanilla-gotowane gruszki z sosem morelowym, oraz Gotowane gruszki z sosem jogurtowym waniliowo-miodowym.

Instrukcje

1
Wymieszaj wino, cukier, ziarno wanilii i nasiona oraz 3 szklanki wody na patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić gruszki na stojąco. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, dodaj gruszki, przykryj pergaminem i gotuj na wolnym ogniu, aż gruszki będą miękkie, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3
Gruszki wyjąć do miski; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Usuń fasolę wanilii. Podnieść ciepło do wysokiej; gotować płyn kłusowniczy, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, 35 minut. Przykryć i schłodzić gruszki i syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
5
Jogurt i syrop ubić razem. Łyżka sosu na talerze do serwowania; umieść gruszkę w środku każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn