Gruszki w koszulce z perłami tapioki i Satsumas

Gruszki w koszulce z perłami tapioki i Satsumas
Tea-gotowane gruszki z perłami tapioki i Satsuma to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 243 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, laski cynamonu, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pudding ze słodkiej kukurydzy i pereł tapioki, Perły Tapioki Ze Słodkim Kokosem I Kantopą, oraz Perły tapioki ze słodkim kokosem i melonem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę do energicznego wrzenia w dużym ciężkim garnku, następnie dodać perły z tapioki i powrócić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i delikatnie zagotuj, przykryj, mieszając od czasu do czasu, aż perły tapioki będą prawie przezroczyste, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Wyjąć z ognia i wymieszać mieszaninę, a następnie odstawić, przykryte, aż ciecz będzie gęsta, a perły będą przezroczyste, około 45 minut.
3
Odcedzić w durszlaku i spłukać zimną wodą, a następnie dobrze spuścić i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Wytnij rundę papieru pergaminowego nieco większą niż wnętrze ciężkiego garnka o pojemności od 4 do 5 litrów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
GarnekGarnek
2
Obrać 2 (3 - na 1-calowy) paski skórki z 1 satsuma z obieraczką do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
3
Usunąć biały rdzeń ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Doprowadzić wodę, cukier, miód, cynamon, skórki, i anyż do wrzenia w garnku 4-do 5-quart na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
CynamonCynamon
MiódMiód
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Zdjąć z ognia.
6
Dodaj torebkę z herbatą i stromą, dunking bag kilka razy, 3 minuty. Wycisnąć worek i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
7
W międzyczasie obrać gruszki, następnie ćwiartkę wzdłuż i rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
8
Powrót płynu do wrzenia na dużym ogniu, następnie dodać gruszki w 1 warstwie i przykryć powierzchnię bezpośrednio okrągłym pergaminem, składając bok do boku garnka, aby całkowicie uszczelnić powierzchnię. Powrót do wrzenia, a następnie gotować gruszki na wolnym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż po prostu miękkie po przekłuciu ostrym nożem, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
GarnekGarnek
9
Zdjąć z ognia i niech gruszki strome w cieczy, nadal pokryte, obracając od czasu do czasu, aż ostygnie całkowicie, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
10
Ostrożnie przenieść gruszki łyżką szczelinową do płytkiego naczynia, a następnie przecedzić płyn przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem do miarki. Odrzuć ciała stałe, rezerwując anyż Gwiaździsty i laski cynamonu do dekoracji w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SitoSito
11
Nalej 1 szklankę płynu do kłusowania na tapiokę, a pozostałą ciecz wylej na gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
GruszkaGruszka
1
Odetnij skórkę, w tym cały biały rdzeń, z satsumas ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Wytnij segmenty wolne od membran, pozwalając im wpaść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Podawać gruszki z perłami z tapioki i płynem do kłusowania. Top z satsumas.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
GruszkaGruszka
1
* Gruszki można gotować 2 dni wcześniej i schłodzić w płynie, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Perły z tapioki można gotować i osuszać 1 dzień wcześniej, a następnie przechowywać w 1 szklance płynu do kłusowania gruszek w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Segmenty Satsuma można ciąć 3 godziny do przodu i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
GruszkaGruszka
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn