Gruszki w koszulce imbirowej z lodami i jagodami
Gruszki w koszulce imbirowej z lodami i jagodami to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 13g tłuszczu i w sumie 347 kalorii. Ten przepis służy 4. Za $1.19 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 17 minut. Udaj się do sklepu i podnieś gruszki, jednocalowy kawałek imbiru, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Gruszki w koszulce z imbirem i winem z bitą śmietaną dyniową, Gruszki w koszulce z granatu z bitą śmietaną pomarańczowo-imbirową Mascarpone, oraz Gotowane gruszki w miodzie, imbirze i syropie cynamonowym.
Instrukcje
W rondelku zagotuj wodę, imbir, cukier i skórkę z cytryny na średnim ogniu.
Dodaj gruszki, a gdy garnek wróci do wrzenia, zmniejsz ogień do średnio niskiego, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Gotuj gruszki, aż będą bardzo miękkie po przekłuciu nożem (ale nie rozpadną się), około 12 minut.
Zdejmij patelnię z ognia i łyżką cedzakową podziel gruszki na 4 filiżanki deserowe lub dania z lodów.
Dodaj gałki lodów do gruszek i udekoruj posypką cynamonu, a następnie posyp każdą porcję świeżymi jagodami.