Gruszki i śliwki w grzanym (no cóż) winie
Przepis gruszki i śliwki w grzanym (no cóż) winie można zrobić w około 35 minut. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Mieszanka wanilii, pełne wino, suszone śliwki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Grzane Wino {Gorące Wino-Vin Chaud}, Suflet tostowo-migdałowy z gotowanymi gruszkami i śliwkami, oraz Grzane gruszki i jabłka.
Instrukcje
Każdą gruszkę przeciąć na pół wzdłuż i usunąć rdzenie.
Na dużej, najlepiej nieprzywierającej patelni posypać cukrem.
Dodać masło i podgrzewać, aż cukier rozpuści się w roztopionym maśle. Szybko dodaj gruszki i karmelizuj, aż będą miękkie, ale nadal twarde i utrzymujące swój kształt. Zajmie to około 10 minut i należy je rzucić od czasu do czasu.
Dodajemy śliwki i smażymy jeszcze minutę. Teraz wlej wino, ale uważaj, ponieważ będzie pluć, więc trzymaj patelnię z dala od siebie, a następnie połóż ją z powrotem na niższym ogniu. Podziel wanilię na pół wzdłuż za pomocą ostrego noża. Zeskrobać nasiona na patelnię, również nożem, a następnie wrzucić do kapsuły i pozostawić wszystko zaparzone przez około 5 minut.
Wyjmij gruszki i śliwki i odstaw na bok, a następnie zmniejsz wino, aż będzie dobre, lepkie i gęste, na około 8-10 minut. To wszystko. Po prostu włóż owoce z powrotem i podawaj na gorąco lub na zimno ze skórką cytrynową na wierzchu.