Gruszki czekoladowe w sosie karmelowym
Gruszki czekoladowe w sosie karmelowym to bezglutenowe SOS. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 2,38 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 42g tłuszczu i w sumie 703 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 powie, że trafił w sedno. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, orzechów makadamia, gruszek i soku z cytryny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Z łyżką wynik 38%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto czekoladowe bez mąki w cieście z precla ze smażonymi, przyprawionymi gruszkami i solonym sosem karmelowym, Pieczone gruszki z sosem karmelowym, oraz Gruszki z przyprawionym sosem karmelowym.
Instrukcje
Gruszki rdzeniowe od dołu, pozostawiając nienaruszoną łodygę. Obierz gruszki. W razie potrzeby wyciąć 1/4 cala. od dołu do poziomu.
Umieść w małym naczyniu do pieczenia.
Posmaruj gruszki sokiem z cytryny i 1 łyżką masła.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 25 minut lub do miękkości, od czasu do czasu fastrygując.
W małym rondelku połącz czekoladę, śmietanę i pozostałe masło.
Podgrzewaj na małym ogniu, aż będzie gładka, od czasu do czasu mieszając.
Połącz polewę karmelową i orzechy makadamia; łyżka na talerze deserowe.
Ułóż gruszki pionowo na talerzach; nałóż sos czekoladowy na gruszki.