Gruszki Żurawinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj gruszek w koszulce z żurawiną. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 179 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz gruszki, wodę, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Gruszki żurawinowe, Gotowane gruszki wypełnione sosem żurawinowym, oraz Gotowane Gruszki Z Gotowanymi Przyprawami Fig dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gruszki umieścić w dobrze dopasowanym rondlu; przykryć około 4 szklankami wody.
Dodaj miód, cukier, skórkę pomarańczową i cytrynową, sok z cytryny i laskę cynamonu.
Usuń nasiona z wanilii; dodaj nasiona, pod i torebkę herbaty na patelnię. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia; wymieszać, aby rozpuścić cukier. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu (15-20 minut), aż gruszki będą miękkie po przekłuciu.
Dodajemy żurawinę; mieszamy na wolnym ogniu, aż żurawina pęknie (około 3 minut). Wyrzucić torebkę z herbatą. Ostrożnie umieścić składniki w dużej misce; przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Odrzuć skórkę, strąk i laskę cynamonu.
W misce podawać 1 gruszkę z żurawiną i płynem.