Gruszka Küchen
Gruszka Küchen może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli masz żółtko, jędrne gruszki bosc, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone winogrona i gruszki Kuchen, Gruszka-Żurawina Streusal Kuchen, oraz Peach Kuchen dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera wymieszać mleko i 1 łyżeczkę cukru granulowanego.
Posypać drożdże na mieszaninie i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli drożdże nie pienią się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Dodaj 1/4 szklanki mąki, ubijając ze średnią prędkością, aż do połączenia.
Dodaj całe jajko, żółtko, wanilię, sól i pozostałą 1/3 szklanki cukru i ubijaj, aż się połączą. Zmniejszyć prędkość do niskiej i stopniowo mieszać w 1 1/4 szklanki pozostałej mąki. Zwiększ prędkość do średniej i dodaj masło, a następnie kontynuuj bicie, zatrzymywanie i skrobanie w dół strony miski raz lub dwa razy, aż ciasto będzie błyszczące i utworzy nici z wiosła do miski, o 3 protokół. (Ciasto będzie bardzo miękkie i lepkie.)
Ciasto przełożyć do lekko naoliwionej miski i przykryć folią.
Odstawić w ciepłe, wolne od przeciągów miejsce, aż podwoi się luzem, około 1 1/2 godziny.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Gruszki obrać, pokroić wzdłuż na ósemki i rdzeń. Wrzucić gruszki z roztopionym masłem i 2 łyżkami brązowego cukru w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali i ułożyć w 1 warstwie.
Pieczone gruszki, delikatnie obracając i mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie i lekko karmelizowane, około 45 minut.
Przełożyć gruszki na talerz za pomocą szczelinowej szpatułki. Wymieszać bułkę tartą w naczyniu do pieczenia, zeskrobując wszystkie brązowe kawałki i masło, a następnie przenieść do miski. Wymieszaj orzechy laskowe, cynamon i pozostałe 2 łyżki brązowego cukru w bułce tartej.
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Przełożyć ciasto na patelnię springform i równomiernie rozprowadzić gumową szpatułką, aby przykryć dno.
Posypać połowę mieszaniny okruchów na ciasto, pozostawiając 1-calową granicę. Delikatnie wrzucić pieczone gruszki z pozostałą mieszaniną okruchów i rozsypać gruszki na cieście.
Odstawić, przykryte folią, w ciepłym miejscu bez przeciągów, 30 minut.
Piec, odkryte, aż firmy w dotyku i głęboki złoty kolor, o 40 protokół. Schłodzić w patelni na stojaku, 20 minut, a następnie ostrożnie usunąć stronę patelni. Chłodny do ledwo ciepłego lub temperatury pokojowej.