Gruszka i jeżyna crostata
Jeśli masz w pobliżu 50 minut do spędzenia w kuchni, gruszka i jeżyna crostata może być niesamowite bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 276 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz paczkę ciastek kruchych, konserwy jeżyn, jeżyn i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Kardamon Jeżynowy Crostata, Dżem z jeżyn i crostata truskawkowa, oraz Rustykalna nektarynka i jeżyna Crostata ze skórką z mąki kukurydzianej.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 180C / 160C wentylator / gaz 4 i umieścić blachę do pieczenia w piekarniku, aby rozgrzać. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj dwie trzecie ciasta na krążek o grubości 5 mm i ułóż 23-centymetrową puszkę ciasta, pozostawiając nadmiar ciasta do zwisu.
Całość rozłożyć na cieście, a następnie ułożyć jeżyny i gruszki.
Pozostałe ciasto rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni o grubości 5 mm. Za pomocą karbowanego koła ravioli ciasto pokroić na paski o wymiarach 12 x 23 cm. Aby ułożyć ciasto na kratkę, umieść pasek ciasta poziomo na wierzchu ciasta, a następnie ułóż Pasek pionowo, powtarzając, aby utworzyć tkany wzór. Aby ułatwić polewanie, po prostu ułóż połowę pasków w odstępach 2 cm na górze ciasta. Powtórz poprzecznie z pozostałymi paskami. Zapieczętować i przyciąć nadmiar ciasta.
Kładziemy crostatę na gorącej blasze na najniższej półce i pieczemy 40 minut. Odstawić na 15 minut do ostygnięcia, następnie odkurzyć cukrem pudrem.