Gruszka z rumiankiem Crème Anglaise to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.62 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, rumianku Crème anglaise, rumu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Gruszka Charlottes z rumiankiem Crème Anglaise, Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, oraz Crème Anglaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić 1/2 szklanki wody i cukru do wrzenia w dużym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszać z rodzynkami i rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
Miód Cytrusowy
4
Niech namoczyć 1 godzinę.
5
Odcedzić rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
6
Tymczasem miód ciepła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać gruszki; smażyć tylko do miękkości, o 2 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
8
Wymieszać z rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło osiem 1 1/4 szklanki budyniu filiżanki, a następnie posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieścić kubki na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Umieść 8 kromek chleba na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
4
Wytnij 1 rundę z każdego plastra, aby dopasować dna kubka. Dno filiżanki Line z rund chlebowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
5
Wytnij tyle pozostałych kromek chleba na paski wystarczająco szerokie, aby wyrównać boki kubka; wyrównać boki kubka całkowicie za pomocą pasków, tnąc, aby pasowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
6
Pokrój tyle pozostałego chleba w kostkę 1/2 cala, aby odmierzyć 4 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
7
Ubij śmietanę, cukier, jajka, rum i wanilię w dużej misce, aby dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Krem
Cukier
Jajko
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodać 4 szklanki kostki chleba i mieszanki owoców; wymieszać, aby wymieszać. Podzielić na przygotowane kubki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki Chleba
Owoce
9
Piec do momentu, aż środek jest nadmuchany i ustawiony, około 55 minut. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Odstawić w temperaturze pokojowej. Ogrzać w piekarniku 177° przez 7 minut.) Uruchom nóż po bokach charlottes. Odwróć na talerze. Łyżka crème anglaise na ciepłe charlottes.