Pear Charlotte to dodatek dla 8 osób. Za 1,62 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 8 g białka i 23 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jeśli masz pod ręką mleko, masło, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 25%. Podobne przepisy obejmują Apple Charlotte, Charlotte Russe i Tiramisu Charlotte.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 8 (6 uncji) kokilek o średnicy 3 cali i głębokości 1 1/2 cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Likieru Gruszkowego
4
Połóż plasterki gruszki na dużej patelni z 2/3 szklanki cukru, solą, likierem gruszkowym i sokiem z cytryny. Gotuj mieszaninę, od czasu do czasu mieszając, na średnim ogniu przez około 10 minut, aż gruszki będą miękkie. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
7 Dojrzałych Gruszek, Takich Jak Comice Lub Bartlett, Obranych, Wydrążonych I Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Dojrzałe Gruszki, Takie Jak Comice Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Takie Jak Komiks Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone W Plasterki 1/
4 Uncje (1 Sztyft) Słodkiego Masła
(1 Kostka) Słodkie Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-calowy Kawałek Laski Wanilii
5
W misie miksera elektrycznego umieść masło, pozostałą 1 łyżkę cukru i cynamon. Używając łopatki ustawionej na średnią prędkość, utrzyj mieszaninę, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
Ekstrakt Waniliowy Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
Pomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-o
6
Każdy kawałek brioszki posmaruj masłem cynamonowym. Trzymając dłuższy bok chleba najbliżej siebie, przekrój każdą kromkę na 3 części. Wyłóż boki kokilek kawałkami brioszki, stroną posmarowaną masłem przylegającą do kokilka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier Ryżowy
Brioche
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Kompaktowo napełnij wnętrze każdego kokilka około 1/4 szklanki mieszanki gruszkowej. Odetnij brioszkę wystającą ponad ramekin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brioche
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Piecz Charlotte przez 15 do 20 minut, aż brioszka się zarumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brioche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Na 4 talerze nałóż odrobinę waniliowego sosu budyniowego i rozłóż na wierzchu Charlotte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki
Cukierki Waflowe Necco
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
10
Na każdym połóż porcję kremu fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
11
W misce ze stali nierdzewnej wymieszaj żółtka, cukier i sól, aż uzyskasz puszystą masę
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Miskę postaw na garnku z gotującą się wodą i gotuj budyń, ciągle mieszając drewnianą łyżką, przez około 5 minut, aż zacznie gęstnieć. Powinien pokrywać tył drewnianej łyżki. Nie dopuść do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Cukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Ostudzić sos budyniowy w łaźni lodowej. Odcedź i przechowuj w lodówce do momentu użycia. Sos budyniowy można przechowywać w lodówce przez 2 dni.