Gruszka Charlotte

Gruszka Charlotte
Pear Charlotte to dodatek dla 8 osób. Za 1,62 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 8 g białka i 23 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jeśli masz pod ręką mleko, masło, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 25%. Podobne przepisy obejmują Apple Charlotte, Charlotte Russe i Tiramisu Charlotte.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 8 (6 uncji) kokilek o średnicy 3 cali i głębokości 1 1/2 cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Likieru Gruszkowego1 łyżka Likieru Gruszkowego
4
Połóż plasterki gruszki na dużej patelni z 2/3 szklanki cukru, solą, likierem gruszkowym i sokiem z cytryny. Gotuj mieszaninę, od czasu do czasu mieszając, na średnim ogniu przez około 10 minut, aż gruszki będą miękkie. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
7 Dojrzałych Gruszek, Takich Jak Comice Lub Bartlett, Obranych, Wydrążonych I Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala7 Dojrzałych Gruszek, Takich Jak Comice Lub Bartlett, Obranych, Wydrążonych I Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Dojrzałe Gruszki, Takie Jak Comice Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaDojrzałe Gruszki, Takie Jak Comice Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Takie Jak Komiks Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone W Plasterki 1/Takie Jak Komiks Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone W Plasterki 1/
4 Uncje (1 Sztyft) Słodkiego Masła4 Uncje (1 Sztyft) Słodkiego Masła
(1 Kostka) Słodkie Masło(1 Kostka) Słodkie Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-calowy Kawałek Laski Wanilii1-calowy Kawałek Laski Wanilii
5
W misie miksera elektrycznego umieść masło, pozostałą 1 łyżkę cukru i cynamon. Używając łopatki ustawionej na średnią prędkość, utrzyj mieszaninę, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
Ekstrakt Waniliowy Lub 1-calowy Kawałek Laski WaniliiEkstrakt Waniliowy Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Każdy kawałek brioszki posmaruj masłem cynamonowym. Trzymając dłuższy bok chleba najbliżej siebie, przekrój każdą kromkę na 3 części. Wyłóż boki kokilek kawałkami brioszki, stroną posmarowaną masłem przylegającą do kokilka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
BriocheBrioche
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Kompaktowo napełnij wnętrze każdego kokilka około 1/4 szklanki mieszanki gruszkowej. Odetnij brioszkę wystającą ponad ramekin.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Piecz Charlotte przez 15 do 20 minut, aż brioszka się zarumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Na 4 talerze nałóż odrobinę waniliowego sosu budyniowego i rozłóż na wierzchu Charlotte.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
10
Na każdym połóż porcję kremu fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
11
W misce ze stali nierdzewnej wymieszaj żółtka, cukier i sól, aż uzyskasz puszystą masę
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
12
kremowy. Odłożyć na bok.
13
Do rondla o grubym dnie włóż mleko i ekstrakt waniliowy lub laskę wanilii. Zaparzamy mleko i powoli mieszamy je z masą jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
14
Miskę postaw na garnku z gotującą się wodą i gotuj budyń, ciągle mieszając drewnianą łyżką, przez około 5 minut, aż zacznie gęstnieć. Powinien pokrywać tył drewnianej łyżki. Nie dopuść do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
15
Ostudzić sos budyniowy w łaźni lodowej. Odcedź i przechowuj w lodówce do momentu użycia. Sos budyniowy można przechowywać w lodówce przez 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn