Gruszka Charlotte

Gruszka Charlotte
Pear Charlotte to dodatek dla 8 osób. Za 1,62 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 8 g białka i 23 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jeśli masz pod ręką mleko, masło, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 25%. Podobne przepisy obejmują Apple Charlotte, Charlotte Russe i Tiramisu Charlotte.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 8 (6 uncji) kokilek o średnicy 3 cali i głębokości 1 1/2 cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Likieru Gruszkowego1 łyżka Likieru Gruszkowego
4
Połóż plasterki gruszki na dużej patelni z 2/3 szklanki cukru, solą, likierem gruszkowym i sokiem z cytryny. Gotuj mieszaninę, od czasu do czasu mieszając, na średnim ogniu przez około 10 minut, aż gruszki będą miękkie. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
7 Dojrzałych Gruszek, Takich Jak Comice Lub Bartlett, Obranych, Wydrążonych I Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala7 Dojrzałych Gruszek, Takich Jak Comice Lub Bartlett, Obranych, Wydrążonych I Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Dojrzałe Gruszki, Takie Jak Comice Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaDojrzałe Gruszki, Takie Jak Comice Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Takie Jak Komiks Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone W Plasterki 1/Takie Jak Komiks Lub Bartlett, Obrane, Wydrążone I Pokrojone W Plasterki 1/
4 Uncje (1 Sztyft) Słodkiego Masła4 Uncje (1 Sztyft) Słodkiego Masła
(1 Kostka) Słodkie Masło(1 Kostka) Słodkie Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-calowy Kawałek Laski Wanilii1-calowy Kawałek Laski Wanilii
5
W misie miksera elektrycznego umieść masło, pozostałą 1 łyżkę cukru i cynamon. Używając łopatki ustawionej na średnią prędkość, utrzyj mieszaninę, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
Ekstrakt Waniliowy Lub 1-calowy Kawałek Laski WaniliiEkstrakt Waniliowy Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Każdy kawałek brioszki posmaruj masłem cynamonowym. Trzymając dłuższy bok chleba najbliżej siebie, przekrój każdą kromkę na 3 części. Wyłóż boki kokilek kawałkami brioszki, stroną posmarowaną masłem przylegającą do kokilka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
BriocheBrioche
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Kompaktowo napełnij wnętrze każdego kokilka około 1/4 szklanki mieszanki gruszkowej. Odetnij brioszkę wystającą ponad ramekin.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Piecz Charlotte przez 15 do 20 minut, aż brioszka się zarumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Na 4 talerze nałóż odrobinę waniliowego sosu budyniowego i rozłóż na wierzchu Charlotte.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
10
Na każdym połóż porcję kremu fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
11
W misce ze stali nierdzewnej wymieszaj żółtka, cukier i sól, aż uzyskasz puszystą masę
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
12
kremowy. Odłożyć na bok.
13
Do rondla o grubym dnie włóż mleko i ekstrakt waniliowy lub laskę wanilii. Zaparzamy mleko i powoli mieszamy je z masą jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
14
Miskę postaw na garnku z gotującą się wodą i gotuj budyń, ciągle mieszając drewnianą łyżką, przez około 5 minut, aż zacznie gęstnieć. Powinien pokrywać tył drewnianej łyżki. Nie dopuść do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Ostudzić sos budyniowy w łaźni lodowej. Odcedź i przechowuj w lodówce do momentu użycia. Sos budyniowy można przechowywać w lodówce przez 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn