Gruby Irlandzki Gulasz

Gruby Irlandzki Gulasz
Gruby irlandzki gulasz trwa około 2 godziny i 50 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,01 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 18g białka, oraz 1g tłuszczu. Dzień Świętego Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś ziemniaki, marchew, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 91%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gruby Gulasz Wołowy, Gulasz Irlandzki, oraz Gulasz Irlandzki.

Instrukcje

1
Umieść kotlety z łopatki jagnięcej, marchew, cebulę i ziemniaki w dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj sól i popękany czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
BaranekBaranek
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Wlać bulion warzywny i tyle wody, aby przykryć; upuść liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Dodaj groszek i zagotuj. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie bardzo miękka, a rozłupany groszek rozpadnie się, tworząc gęsty gulasz, jeszcze około 1 1/2 godziny. Od czasu do czasu mieszaj, aby gulasz nie przypalił się na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek SplitGroszek Split
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych

Wyposażenie

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować, jest Merus Cabernet Sauvignon. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 129 dolarów.
Merus Cabernet Sauvignon
Merus Cabernet Sauvignon
Mieszanka: 97% Cabernet Sauvignon i 3% Malbec i Petit Verdot
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia95
Magazyn