Gruby Irlandzki Gulasz
Gruby irlandzki gulasz trwa około 2 godziny i 50 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,01 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 18g białka, oraz 1g tłuszczu. Dzień Świętego Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś ziemniaki, marchew, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 91%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gruby Gulasz Wołowy, Gulasz Irlandzki, oraz Gulasz Irlandzki.
Instrukcje
Umieść kotlety z łopatki jagnięcej, marchew, cebulę i ziemniaki w dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj sól i popękany czarny pieprz.
Wlać bulion warzywny i tyle wody, aby przykryć; upuść liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj groszek i zagotuj. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie bardzo miękka, a rozłupany groszek rozpadnie się, tworząc gęsty gulasz, jeszcze około 1 1/2 godziny. Od czasu do czasu mieszaj, aby gulasz nie przypalił się na dnie.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować, jest Merus Cabernet Sauvignon. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 129 dolarów.
![Merus Cabernet Sauvignon]()
Merus Cabernet Sauvignon
Mieszanka: 97% Cabernet Sauvignon i 3% Malbec i Petit Verdot