Grube paluszki rybne z puree z groszku i mięty
Grube paluszki rybne z puree z Pean i mięty zajmuje mniej więcej 45 minut od początku do końca. Na $2.3 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liście mięty, masło, dorsza pacyficznego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Gotowanie z dziećmi: Grube paluszki rybne, Chunky Fish fingers with cheat ' s lemon aioli, oraz Paluszki Rybne są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść chleb w robocie kuchennym; pulsuj 10 razy lub aż Gruba okruchy odmierzają 1 1/4 szklanki. Ułożyć bułkę tartą na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425 przez 5 minut lub do jasnego złota. Chłodny; umieścić w płytkim naczyniu.
Pokrój rybę na 16 (3 x 1 cal) kawałków; osusz papierowymi ręcznikami.
Rybę posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Mąkę i jajko ułożyć w osobnych płytkich naczyniach. Pogłębiać 1 palec rybny w mące, wytrząsając nadmiar. Ryby zanurzamy w jajku; pogłębiamy w bułce tartej. Powtórz procedurę z pozostałą rybą, mąką, jajkiem i bułką tartą. Ułóż powlekane ryby na stojaku z drutu na blasze do pieczenia; lekko pokryć ryby sprayem do gotowania.
Piec w 425 przez 8 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Przynieś bulion z kurczaka na wolnym ogniu w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z groszkiem; przykryć i gotować 2 minuty.
Wyjąć z ognia; wymieszać z masłem, miętą, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieścić mieszaninę grochu w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Umieść około 1/3 szklanki puree z grochu na środku każdego z 4 talerzy. Na puree ułożyć 4 paluszki rybne.
Podawać z cytrynowymi klinami, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.