Grube Guacamole z kminkiem
Grube Guacamole z kminkiem może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól, nasiona kminku, awokado hass i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak przyprawiony kminkiem z grubym sosem pomidorowym, Chunky Guacamole, oraz Chunky Guacamole.
Instrukcje
Na małej patelni, toast nasiona kminku na umiarkowanie wysokim ogniu, potrząsając patelni, aż pachnące, o 30 sekund.
Przenieść nasiona kminku do moździerza do całkowitego ostygnięcia, a następnie drobno zmielić tłuczkiem.
Połowę awokado miarka do dużej miski i grubo rozgnieść je widelcem. Wymieszaj sok z cytryny, kolendrę, cebulę, czosnek, jalapeo i mielony kminek. Miarka kawałki pozostałych awokado do miski; wymieszać lekko łyżką. Guacamole doprawić solą i podawać w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzone.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.