Grube Guacamole z kminkiem
Grube Guacamole z kminkiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, nasiona kminku, jalapeño i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 82%. Spróbuj Grube Guacamole z kminkiem, Kurczak przyprawiony kminkiem z grubym sosem pomidorowym, oraz Chunky guacamole Eva dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, toast nasiona kminku na umiarkowanie wysokim ogniu, potrząsając patelni, aż pachnące, o 30 sekund.
Przenieść nasiona kminku do moździerza do całkowitego ostygnięcia, a następnie drobno zmielić tłuczkiem.
Połowę awokado miarka do dużej miski i grubo rozgnieść je widelcem. Wymieszaj sok z cytryny, kolendrę, cebulę, czosnek, jalapeo i mielony kminek. Miarka kawałki pozostałych awokado do miski; wymieszać lekko łyżką. Guacamole doprawić solą i podawać w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzone.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie.
![Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu.]()
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu.
Aromas of black tea and cardamon are layered by notes of blueberry and blackberry. Fresh flavors of cranberry, plum and orange peel provide lively savory notes with a touch of mineral and cardamon. This is a rich and full-bodied Pinot Noir with balanced acidity and a finely textured finish.