Grouper z sałatką ogórkową i sosem sojowo-musztardowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Grouper z sałatką ogórkową i sosem sojowo-musztardowym. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,39 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 36g białka, oraz 30 g tłuszczu. Mieszanka soli i pieprzu, sake, ogórek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grouper z sałatką ogórkową i sosem sojowo-musztardowym, Wędzona Makrela, Ogórek I Sałatka Ziemniaczana Z Sosem Musztardowym, oraz Sos Sojowo-Sezamowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze przecier sos sojowy z octem ryżowym, mirinem, sake, musztardą i jedną trzecią czosnku. Po włączeniu maszyny powoli wlewaj 6 łyżek oleju roślinnego i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Używając mandoliny, cienko pokrój połowę ogórka wzdłuż. Drobno julienne pozostałą połowę ogórka, a także marchewkę i daikon. W średniej misce, wrzucić warzywa julienned razem.
Na dużej patelni podgrzej pozostałe 3 łyżki oleju roślinnego.
Dodaj pokrojoną szalotkę i pozostały czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty kolor, o 3 protokół. Z rowkiem łyżką, przenieść szalotka i czosnek do papieru towellined talerz do odsączenia.
Przyprawić filety grouper solą i pieprzem i dodać je do patelni. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na dnie, o 4 protokół. Obróć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż tylko biały przez cały, o 2 minuty dłużej.
Łyżka 1 łyżka sosu sojowo-musztardowego w środku każdego talerza. Złóż plastry ogórka i ułóż je na dressingu. Ułóż filety grouper na ogórkach, rumiane boki do góry, a wierzch z julienned warzyw.
Skropić pozostałym opatrunkiem.
Udekoruj smażonym czosnkiem i szalotką, paski chile, prażone nasiona sezamu, liście kolendry i szczypiorek i służyć od razu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.