Groszek z pieczoną ricottą i bułką tartą
Groszek z pieczonym Ricottanem i bułką tartą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 628 kalorii, 30g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, masło, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Groszek Deborah Madison z pieczonym Ricottanem i bułką tartą, Makaron Krem Z Kalafiora Ricotta Z Bułką Tartą Czosnkową, oraz Pieczone Warzywa Z Bułką Tartą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko olej małe naczynie do pieczenia; okrągłe hiszpańskie naczynie ceramiczne o średnicy 6 cali jest idealne dla tej kwoty.
Jeśli ricotta jest mokra i mleczna, należy ją najpierw odsączyć, wkładając ją do durszlaka i wyciskając nadmiar płynu. Opakowanie ricotta do naczynia, skropić trochę oliwy z oliwek na powierzchni, i piec 20 minut lub aż ser zacznie się ustawić i brązowy na wierzchu. Przykryć powierzchnię bułką tartą i nadal piec, aż bułka tarta są rumiane i chrupiące, kolejny 10 protokół. (Ilość czasu potrzebny na ser ricotta do pieczenia aż zestaw może się bardzo różnić, więc może to trwać dłużej niż podane tutaj czasy, zwłaszcza jeśli nie został osuszony.)
Po zakończeniu pieczenia ser, rozgrzać masło na małej patelni na średnim ogniu. Gdy masło pieni się, dodać szalotki i szałwii i gotować, aż zmięknie, o 3 protokół.
Dodać groszek, 1/2 szklanki wody i skórkę z cytryny. Gotuj na wolnym ogniu, aż groszek będzie jasnozielony i miękki; czas będzie się różnić, ale powinien wynosić od 3 do 5 minut. Cokolwiek zrobisz, nie pozwól im siwieć. Doprawić solą i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu, nie za dużo.
Podziel ricottę między 2 talerze. Łyżka groszku nad serem. Zetrzyj parmezan na całej powierzchni i ciesz się ciepłem.
Ugotować 1 szklankę lub więcej muszli makaronu we wrzącej, osolonej wodzie.
Odcedzić i wrzucić z groszkiem, ugotowanym jak wyżej, a następnie z ricottą. Groch nestle w makaronu, jak małe zielone perełki.
Przedruk za zgodą Vegetable Literacy: gotowanie i ogrodnictwo z dwunastoma rodzinami z jadalnego Królestwa Roślin, z ponad 300 pysznie prostych przepisów przez Deborah Madison. Copyright © 2013 by Deborah Madison; photographs copyright © 2013 by Christopher Hirsheimer and Melissa Hamilton. Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Deborah Madison jest autorką jedenastu książek kucharskich i jest dobrze znana ze swojej prostej, sezonowej, warzywnej kuchni. Zaczynała w San Francisco Bay Area w Chez Panisse przed otwarciem Greens, a od dwudziestu lat mieszka w Nowym Meksyku. Oprócz pisania i nauczania, pracowała m.in. w zarządach Slow Food International Biodiversity Committee, the Seed Savers Exchange i Southwest Grassfed Livestock Alliance. Aktywnie angażuje się w zagadnienia bioróżnorodności, ogrodnictwa i zrównoważonego rolnictwa.