Groszek z boczkiem i chrupiącymi porami
Mały groszek z boczkiem i chrupiącymi porami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 214 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 96 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka groszku dla niemowląt, sól i pieprz, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sałatka z buraków z chrupiącymi porami i boczkiem, Groszek z boczkiem i migdałami, oraz Zielony Groszek Z Chrupiącym Boczkiem.
Instrukcje
Pory dobrze umyć i osuszyć. W dużym rondlu podgrzać 1/2 cala oleju, aż się połysk.
Dodaj wszystko, ale 1/2 szklanki pora i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty kolor, 10 do 12 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć pory na papierowy talerz. Usunąć olej. Doprawić solą i pieprzem.
W dużej, głębokiej patelni, gotować boczek na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż złoty, o 5 protokół.
Boczek odsączyć na papierowych ręcznikach i pokruszyć.
Dodaj pozostałe 1/2 szklanka pora i tymianek do tłuszczu na patelni i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż pory zmiękną, o 8 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki bogatego wywaru z indyka i gotuj na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, około 7 minut.
Dodać śmietanę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zostanie zmniejszona o połowę, o 5 protokół. Wymieszać z groszkiem, pokruszonym boczkiem i pozostałą 1/2 szklanki bulionu i doprowadzić do wrzenia. Wyrzucić gałązki tymianku. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i gotować, aż sos jest lekko zagęszczony, 3 do 4 protokół.
Przełożyć groszek do miski i ułożyć chrupiącymi porami tuż przed podaniem.