Groszek cukrowy i ryż
Groszek cukrowy i ryż wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 51 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Mieszanka soli, czosnku, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Groszek cukrowy i ryż, Kurczak, pieczarki i groszek cukrowy na ryżu, oraz Kurczak Tajski z groszkiem cukrowym i ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-quart, ciepła 1 1/2 szklanki wody, sól i tymianek do wrzenia. Wymieszać z ryżem; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć; dusić 45 do 50 minut lub aż ryż będzie miękki.
W 10-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować od 2 do 3 minut, ciągle mieszając, aż cebula będzie miękka.
Dodać paprykę, groszek i 2 łyżki wody; gotować i mieszać 2 do 3 minut lub aż groszek są chrupiące-miękkie.
Wymieszać gotowaną mieszankę ryżu; gotować i mieszać 1 do 2 minut lub aż do dokładnie ogrzanego.